SKŁADNIKI
(1 porcja)
3 liście sałaty rzymskiej
1 pęczek szczypioru
papryka marynowana
1 jajko
4 plastry kiełbasy żywieckiej/boczku
SOS:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
1 łyżka octu balsamicznego
sól i pieprz
- Sałatę myjemy i osuszam, szczypior siekamy, paprykę kroimy w paski.
- Na patelni na oliwie podsmażamy kiełbasę/boczek na złoto, następnie wbijamy jajko i smażymy jak sadzone (z płynnym żółtkiem) solimy je i pieprzymy. Wykładamy na sałatę posypaną szczypiorkiem i papryką.
- Do oliwy dodajemy miód, ocet i przyprawy zmniejszamy ogień, mieszamy, gdy się rozpuszczą wszystkie składniki, polewamy sałatę i gotowe :). SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz