SKŁADNIKI
( 5 porcji)
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
5 ogórków kiszonych/konserwowych
300g. oliwek zielonych drelowanych w zalewie
1 pęczek szczypiorku
1/2 pęczka koperku
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki papryki słodkiej i chilli
1/2 łyżeczki bazylii
sól
- Fasolę i kukurydzę odcedzamy i wysypujemy na sito do ocieknięcia, tak samo postępujemy z oliwkami.
- Siekamy szczypior i koperek, ogórki kroimy w drobną kostkę.
- Wszystkie składniki wsypujemy do miski, zalewamy oliwą i przyprawiamy. Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy sałatkę na 10 minut do przegryzienia się. Idealna jako dodatek do kanapek, ewentualnie jako sałatka do obiadu mięsnego. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz