Danie szybkie, proste, znane i lubiane. Zapewne występuje pod różnymi nazwami ale połączenie makaronu i kiszonej kapusty zapewne, niejednego zadziwi. Serdecznie polecam na zakończenie sezonu zimowego gdy żegnamy nasze kiszonki na rzecz nowalijek.
SKŁADNIKI:
(4-5 porcji)
1 opakowanie makaronu (jaki lubimy)
500g. pieczarek pokrojonych w paski
2 cebule pokrojone w drobną kostkę
200 g kiszonej kapusty
sól, pieprz
lubczyk suszony
olej do smażenia
- Makaron gotujemy al dente. Płuczemy wodą aby się nie posklejał. Na patelni na oleju podsmażamy pieczarki pokrojone w paski, gdy się podsmażą dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy z pieczarkami do momentu aż będzie szklista.
- Kapustę kiszoną kroimy w drobniejsze paski i dorzucamy na patelnię, dokładnie mieszamy, dodajemy sól, pieprz i lubczyk suszony. Dokładnie mieszamy i dorzucamy nasz makaron. Chwilę podgrzewamy i podajemy. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz