Translate

poniedziałek, 28 stycznia 2019

Makaron z surimi i pomidorami na sposób azjatycki.


Składniki 4 porcje

200g. makaronu chińskiego - ryżowy bądź inny Noodle z mąki pszennej
....................................................................................................................
1 opakowanie Surimi
....................................................................................................................
10 dag. groszku cukrowego
...................................................................................................................
1 cebula
...................................................................................................................
puszka pomidorów bez skórki
...................................................................................................................
1/2 marchewki
...................................................................................................................
1 cm imbiru i ząbek czosnku
....................................................................................................................
1 papryczka chilli
....................................................................................................................
3 łyżki sosu sojowego jasnego
...................................................................................................................
1 słoik mini kolb kukurydzy
.....................................................................................................................
olej do smażenia


  1. Groszek płuczemy i wykładamy na sito. Cebulę kroimy w piórka, marchewkę w słupki, imbir ścieramy na tarce, chilli siekamy, Surimi kroimy w plasterki. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i kroimy na 3.
  2. Na oleju podsmażam: cebulę, imbir, chilli i ciągle mieszamy, po chwili dodajemy marchew i groszek ciągle mieszamy na dużym ogniu ok. 2 minut. Następnie wlewamy pomidory, rozdrabniamy je łyżką/widelcem gdy się zagotują dodajemy Surimi i makaron, mieszamy, podlewamy sosem sojowym i dodajemy ząbek czosnku. Mieszamy ok minuty zdejmujemy z gazu i podajemy z mini kolbami kukurydzy. SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz