Translate

środa, 7 maja 2014

Naleśniki z serem i parówką, podane z sosem czosnkowym.

Dzisiaj danie łatwe i przede wszystkim pyszne. Hot-dogi ale zmodyfikowane bo zamiast bułki zawijamy parówkę w naleśnik, dodajemy żółty ser, panierujemy i podajemy z sosami wedle uznania. Idealne dla małych i dużych. Serdecznie polecam.

SKŁADNIKI
Ciasto naleśnikowe
(ok. 10 sztuk)
2 jajka
1 szkl. mąki
1 i 1/4 szkl. mleka zimnego 
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki soli
Nadzienie
10 parówek
20 plasterków sera gouda/szkl. sera tartego
Panierka
2 rozmącone jajka 
bułka tarta
olej do smażenia 
  1. Do miski wbijamy jajka, i za pomocą trzepaczki do jajek ubijamy je, gdy będą jednolite dodajemy mąkę, mleko, olej i sól i dokładnie mieszamy, aby wyszła nam masa o konsystencji śmietany i wkładamy ciasto na 1h do lodówki.
  2. Następnie na rozgrzanej patelni posmarowanej papierem nasączonym olejem smażymy placki. 1 placek=3/4 chochli do zupy. Placki obracamy gdy powierzchnia zewnętrzna ciasta wyschła. Każdy placek układamy na stosie na talerzu.
  3. Na każdym naleśniku na krawędzi układamy 2 plasterki sera/bądź posypujemy do połowy serem tartym i parówkę. Zwijamy w ruloniki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor ok. 3 minut z każdej strony. Podajemy z sosem czosnkowym, bądź keczupem. SMACZNEGO :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz