Translate

wtorek, 13 maja 2014

Grillowane bakłażany z miodem podane z kremowym serkiem.

Dzisiaj propozycja przekąski, bądź dodatku do dań z grilla a mianowicie grillowany bakłażan pokrojony w plastry, posmarowany miodowo-czosnkowym olejem z dodatkiem ziół, podany z serkiem kremowym w postaci roladek. Danie proste i smaczne, dla każdego fana bakłażanów. Serdecznie polecam.

SKŁADNIKI
1 bakłażan
1 łyżka miodu
1 łyżka octu balsamicznego
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
sól i pieprz
świeży/suszony tymianek
1 opak. kremowego serka
  1. W misce mieszamy miód, olej, ocet, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy na jednolitą masę.
  2. Bakłażana kroimy w plastry grubości 0.5cm (wybieramy okazy z jasnymi pestkami wtedy nie są gorzkie), układamy na ruszcie i smarujemy sosem, pieczemy aż będą złote, z jednej strony i przewracamy na drugą i znowu smarujemy sosem.
  3. Cieple smarujemy serkiem i zwijamy w rulonik przekłuty wykałaczką. Podajemy. SMACZNEGO ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz