SKŁADNIKI
(porcja dla 2 osób)
3 liście sałaty lodowej
2 ogórki konserwowe
2 łyżki kukurydzy z puszki
1 gałązka szczypiorku
1 mała papryka czerwona
1 opakowania łososia wędzonego w plastrach
SOS:
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu
3 łyżki oleju
2 szczypty soli
1 szczypta pieprzu
1 szczypta estragonu
łyżeczka soku z cytryny
- Sałatę i paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w paski; ogórki w plasterki a szczypior siekamy. Łososia dzielimy na dwie porcje.
- W pojemnikach układamy najpierw sałatę, ogórka, paprykę, kukurydzę, szczypior, oddzielnie w pojemniczku układamy łososia aby cała sałatka nie była uwędzona:).
- SOS: do słoiczka dodajemy musztardę, miód, olej, sól i pieprz, sok z cytryny oraz estragon. Energicznie wstrząsamy, aż wszystkie składniki się połączą i sos będzie gęsty.
- Sos dzielimy na dwie porcje i polewamy tuż przed podaniem, np. następnego dnia; łososia dodajemy na sam koniec aby, cała sałatka nie była zdominowana smakiem ryby. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz