Translate

sobota, 2 listopada 2013

LUNCHBOX sałatka z mieszanką sałat z rukolą i tosty z łososiem i camambertem z pieprzem.

Danie na szybką i lekka kolację, bądź na drugie śniadanie. Gdy nie mamy zbyt wielkiej ochoty na zwykłe kanapki. Polecam. Szybko, smacznie i zdrowo.
SKŁADNIKI
(porcja dla dwóch osób)
1/2 opakowania mieszanki sałat z rukolą
2 pomidory
1/4 ogórka świeżego
2 łyżki kukurydzy
2 bułki kajzerki
100g. wędzonego łososia
pół opakowania sera camembert z pieprzem
masło
kilka kropel soku z cytryny
SOS do sałatki:
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka octu jabłkowego
1/2 łyżeczki oregano
1/4 łyżeczki soli i pieprzu
  1. Składniki do sałatki wrzucamy do miski, pomidory kroimy w ćwiartki, ogórka w plasterki. Składniki na dressing umieszamy w słoiczku i mieszamy energicznie aby miód się rozpuścił.
  2. Nagrzewamy piekarnik do 180'C. Kajzerki kroimy na małe kromki, smarujemy masłem
    i pieczemy 2 minuty. Na każdą grzankę kładziemy plasterek łososia i sera camembert, skrapiamy sokiem z cytryny.
  3. Sałatkę mieszamy z dressingiem, wykładamy na talerz i podajemy z ciepłymi grzankami. SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz