SKŁADNIKI
(porcja dla dwóch osób)
1/2 opakowania mieszanki sałat z rukolą
2 pomidory
1/4 ogórka świeżego
2 łyżki kukurydzy
2 bułki kajzerki
100g. wędzonego łososia
pół opakowania sera camembert z pieprzem
masło
kilka kropel soku z cytryny
SOS do sałatki:
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka octu jabłkowego
1/2 łyżeczki oregano
1/4 łyżeczki soli i pieprzu
- Składniki do sałatki wrzucamy do miski, pomidory kroimy w ćwiartki, ogórka w plasterki. Składniki na dressing umieszamy w słoiczku i mieszamy energicznie aby miód się rozpuścił.
- Nagrzewamy piekarnik do 180'C. Kajzerki kroimy na małe kromki, smarujemy masłem i pieczemy 2 minuty. Na każdą grzankę kładziemy plasterek łososia i sera camembert, skrapiamy sokiem z cytryny.
- Sałatkę mieszamy z dressingiem, wykładamy na talerz i podajemy z ciepłymi grzankami. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz