SKŁADNIKI
1 łyżka oleju
1 duża cebula , posiekana
2 ząbki czosnku , posiekane
1-2 papryczki jalapeno , rozdrobnione
*Aby chili było łagodne, można dodać ¼ szklanki posiekanej zielonej papryki zamiast jalapeno
1 łyżka oleju
1 duża cebula , posiekana
2 ząbki czosnku , posiekane
1-2 papryczki jalapeno , rozdrobnione
*Aby chili było łagodne, można dodać ¼ szklanki posiekanej zielonej papryki zamiast jalapeno
500g. wołowiny zmielonej
350ml. piwa lub bulionu z wołowiny
2 łyżki chili w proszku
1 łyżeczka zmielonego kuminu
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki musztardy
¼ łyżeczki ziela angielskiego
2 łyżki sosu Worcestershire
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka octu jabłkowego
8 parówek
8 bułek do hot-dogów
starty Cheddar
posiekana cebula
posiekana marynowana papryczka jalapeno
musztarda
350ml. piwa lub bulionu z wołowiny
2 łyżki chili w proszku
1 łyżeczka zmielonego kuminu
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki musztardy
¼ łyżeczki ziela angielskiego
2 łyżki sosu Worcestershire
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 łyżka octu jabłkowego
8 parówek
8 bułek do hot-dogów
starty Cheddar
posiekana cebula
posiekana marynowana papryczka jalapeno
musztarda
- Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu i dodać posiekaną cebulę . Podsmażyć około 1 minuty, aż cebulą będzie lekko przezroczysta.
- Dodać czosnek i jalapeno , wymieszać i gotować 30 sekund .
- Na wierzchu cebuli ułożyć mięso i dodać piwo.
- Za pomocą łyżki rozdrobnić mięso. Następnie dodać pozostałe składniki tzn. przyprawy, chili, kumin, papryka słodka, pieprz, sól, musztardę, ziele angielskie, sos Worcestershire i przecier, OPRÓCZ octu - gdybyśmy go dodali wszystkie składniki byłby twarde .
- Dusimy bez przykrycia około 1 godziny, mieszając od czasu do czasu.
- Dosmaczamy solą i dodajemy ocet .
- Bułki podgrzewamy w piekarniku przez 2 minuty, parówki gotujemy. W bułce układamy parówkę, nakrywamy chili, posypujemy Cheddarem, cebulą, jalapenos i polewamy musztardą. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz