SKŁADNIKI
( 1 blacha 25x36cm)
2 szkl. mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
25 dag. margaryny
4 jajka
1 szkl. cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier wanilinowy
3 jabłka obrane i pokrojone w kawałki
2 garści świeżych jagód
- Margarynę stopić i ostudzić.
- Wlać do miski i dodać cukier i cukier wanilinowy i miksować na jednolitą masę.
- Dodawać po 1 jajku, ciągle miksując.
- Dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną, proszek do pieczenia.
- Wylać ciasto na wysmarowaną/wyłożoną papierem do pieczenia blachę i ułożyć owoce.
- Piec w 170'C ok. 35 min. do suchego patyczka (nawet 50 min. zależy ile soku mają owoce)
- Przestudzone posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz