SKŁADNIKI
1 podwójna pierś z kurczaka
1 papryka świeża ja miałam czerwoną
1 szkl. fasolki szparagowej
1/2 cebuli
mała główka czosnku
ewentualnie odrobina pokruszonego sera fety
Marynata do mięsa
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
2 łyżki oleju
- Pierś kroimy w paski nacieramy olejem, cynamonem i pieprzem cayenne.
- Paprykę wydrążamy i kroimy na 8, główkę czosnku kroimy na pół, cebulę kroimy w paski.
- W naczyniu żaroodpornym układamy ściśle kawałki piersi, na wierzch układamy paprykę, cebulę, posypujemy fasolką i układamy dwie połówki czosnku.
- Pieczemy 35 minut w temperaturze 200'C pod przykryciem. Podajemy z pokruszoną fetą. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz