SKŁADNIKI
(5 osób)
1 kg. czarniaka filetów
MARYNATA
100 g. miękkiego masła
2 łyżeczki wędzonej suszonej papryki( ew. olej z dodatkiem wędzonej papryki 1 łyżka)
1 łyżeczka chilli/ pieprzy cayene
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka nasion kolendry utartych w moździerzu
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
2 łyżeczki octu winnego
sól
sok z 1 cytryny
- Ryby myjemy, osuszamy, mocno solimy i skrapiamy sokiem z cytryny.
- Masło mieszamy z przyprawami smarujemy ryby z jednej strony.
- Rozgrzewamy patelnię grillową, kładziemy ryby masłem do dołu, i smarujemy 2 stronę ryby.
- Smażymy ok. 4-5 minut z każdej strony, aż mięso będzie sprężyte.
- Podałam z surówką z marchewki, czosnku i majonezu. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz