SKŁADNIKI
(4 porcje)
200g. makaronu penne pełnoziarniste
400g. wędzonego łososia
200g. oliwek czarnych odsączonych z zalewy
sos pomidorowy przepis na sos pomidorowy
grubo-mielony czarny pieprz
sól
- Przygotowujemy składniki na sos. Podsmażamy cebulę z czosnkiem (ok. 2-3 minut), dodajemy zioła i sól, zalewamy pomidorami dusimy dość długo ok. 30 minut. Blenderujemy.
- Nastawiamy wodę na makaron jak się ugotuje dodajemy 2 łyżki soli. Makaron gotujemy al dente ok. 8-10 minut.
- Makaron przerzucamy do sosu, dodajemy kawałki łososia i oliwki. Chwilę podgrzewamy wykładamy na talerze. Dekorujemy natką i grubomielonym czarnym pieprzem. SMACZNEGO.
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń