Translate

wtorek, 22 października 2013

Sałata z gruszką i sezamem.

Sałata jest idealnym dodatkiem do dań kuchni azjatyckiej. Ma miły słodko-kwasny smak a przyprawy nadają jej orientalnego charakteru.

SKŁADNIKI
1/2 główki sałaty karbowanej
1 gruszka odmiana Konferencja
1 łyżka sezamu
szczypta cynamony
chlust oliwy z oliwek
szczypta soli 
1 łyżka soku z cytryny
  1. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, gruszkę myjemy i kroimy w plastry, wydrążamy środek. Sezam prażymy na suchej, rozgrzanej patelni. Do miski przekładamy sałatę, układamy gruszki, posypujemy sezamem, oprószamy cynamonem, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą i doprawiamy solą. Dokładnie mieszamy i podajemy jako dodatek do dań kuchni azjatyckiej. SMACZNEGO.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz