SKŁADNIKI
(porcja dla 6 osób)
6 filetów z ryby
6 jajek
1 cebula
4 ząbki czosnku
listki świeżej bazyli
1 łyżeczka suszonego cząbru
zółty ser w plasterkach (Mazdamer/Cheddar)
sól
pieprz
papryczki Pepperoncini
olej do smażenia
mąka pszenna do obtoczenia ryby
1. Piekarnik nagrzewamy do 180'C. Ryby osuszamy, nacieramy solą, posiekaną drobno papryczką, pieprzem i czosnkiem. Obtaczamy w 1 jajku i mące, smażymy na oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
2. 5 jaj mieszamy w misce z posiekaną cebulą, czosnkiem i ziołami (bazylia, cząber). W naczyniu układamy warstwę ryby i zalewamy masą z jajek, Na wierzch układamy plasterki sera i zapiekamy rybę 30 minut. Ser ma się roztopić a jajka ściąć. Podajemy polane keczupem, bądź skropione sokiem z cytryny z dodatkiem tłuczonych ziemniaków. SMACZNEGO.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz