Translate

wtorek, 5 listopada 2013

Domowe cheesburgery.

Gdy zostaje nam kilka kotletów mielonych z obiadu i na tygodniu chcemy zjeść coś szybkiego warto pomyśleć o cheeseburgerach. Są szybkie w przygotowaniu a dodatki do nich to dowolność, dodajemy to co mamy akurat w lodówce. Moja propozycja podania jest w kajzerce z serem cheddar, pomidorem, ogórkiem konserwowym i cebulką. Serdecznie polecam.

SKŁADNIKI
(4 osoby)
4 kotlety mielone
4 kajzerki
4 plastry sera cheddar
4 plastry pomidora
2 ogórki konserwowe pokroje w plasterki
1/2 cebuli posiekanej w kostkę
keczup
majonez
sałata
  1. Kotlety podgrzewamy na patelni z obu stron. Piekarnik ustawiamy na funkcję grilla. Bułki kroimy na pół i podpiekamy w piekarniku około 2 minut, aby połówki bułek były chrupiące. 
  2. Na kotlety układamy plaster sera i czekamy aż się stopi, nadal lekko podgrzewając kotlety na patelni.
  3. Na bułkę układamy sałatę, kotleta z serem, polewamy keczupem, układamy pomidora, majonez, ogórka i posypujemy cebulą. Od razu serwujemy. SMACZNEGO.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz