Translate

niedziela, 8 grudnia 2013

Sałatka z wędzonej makreli.

Dzisiaj propozycja śniadania, bądź kolacji, pasta przepisu Patryka. Pyszna wędzona makrela, połączona z jajkiem, ogórkiem kiszonym i cebulką. Prosta i szybka w przygotowaniu. Serdecznie polecam.
 SKŁADNIKI
1 wędzona makrela
3 ogórki kiszone
1 cebula cukrowa
3 jajka na twardo
2 łyżeczki musztardy rosyjskiej
1 łyżka oliwy
pieprz grubomielony
ewentualnie sól

  1.  Makrelę rozprawiamy, wyjmujemy ości i mięso przerzucamy do miski, ogórki kroimy w drobną kosteczkę, tak samo cebulę a z kolei jajka kroimy w normalną kostkę. Wszystko dokładnie mieszamy widelcem.
  2. Doprawiamy musztardą, olejem i pieprzem. Podajemy z chlebem (aby ewentualne ości nie wbiły nam się w przełyk ;-) SMACZNEGO.

2 komentarze: